Это одно из моих любимых блюд🥣😋. Мой главный повар - моя мама👩👧 Bu meniň iň gowy görýän naharlarymyň biri😋🥣. Meniň master powarym- bu meniň ejem👩👧
Ингредиенты: лука / 3 sogan, чеснока / 3-4 sarymsak, картошка / 2-3 kartoşka, домашнего томата / 1-2 n. çemçe öý tamady, кипяченая вода / 3-4 stakan gaýnadylan suw, Соль / islegiňize görä duz, Чечевица / Merjimek
Способ приготовления:
Луку нарезаем тонкими полукольцами. Чеснок нарежьте как хотите и кладём всё на разогретую сковороду смаслом, пожарьте на среднем огне. Sogany ikä bolup dograýas. Sarymsagy islegiňizçe dograň we olary gyzyp duran ýaga salyp gowruň.
Картошку нарезаем кубиками. Kartoşkany dörtburç şekilde dograýas.
После этого добавьте 1-2 ст. ложку томата, пожарьте немного и налейте 3-4 стакана кипячёной воды. Soňra üstüne 1-2 nahar çemçesi tomat goşup, gowruň we 3-4 stakan gaýnadylan suw guýuň.
После кипения в течение 4-5 минут, промытую чечевицу и положите его в суп. Варить 20-30 минут до готовности. Soňra 4-5 minut gaýnansoň, merjimegi ýuwup, çorba goşuň. 20-30 minut.
В готовый чечевичный суп можете добавить сметану или кефир. Приятного аппетита 🥣😋! Taýyn bolan merjimek çorbasyna smetana ýa-da gatyk guýup bilersiňiz. Işdäňiz açyk bolsun😋🥣!