Красный борщ с говядиной
Ингредиенты:
- 500 г говядины
- 3 средние свеклы
- 1 крупный лук
- 2 моркови
- 4 картофелины
- 1 перец болгарский
- 1 стебель сельдерея
- 3 зубчика чеснока
- 2 лавровых листа
- 2 столовые ложки томатной пасты
- 1 столовая ложка сахара
- Соль и перец по вкусу
- Растительное масло
- Квас для подачи
Приготовление:
1. Нарежьте говядину кубиками и обжарьте на растительном масле в кастрюле до золотистой корочки. Затем добавьте нарезанный лук, морковь и сельдерей в кубиках. Перемешайте и тушите на среднем огне около 10 минут.
2. В это время нарежьте на кубики свеклу и картофель, перец болгарский и мелко нарежьте чеснок. Добавьте их в кастрюлю и перемешайте.
3. Добавьте лавровые листы, томатную пасту, сахар, соль и перец по вкусу. Залейте водой так, чтобы она покрыла все ингредиенты на 3 см выше уровня. Доведите до кипения, затем уменьшите огонь и тушите борщ на среднем огне около 1,5 часа.
4. Подавайте горячий борщ с квасом и посыпьте мелко нарезанным зеленым луком или укропом. Приятного аппетита!
Red borscht with beef
Ingredients:
- 500 g of beef
- 3 medium beets
- 1 large onion
- 2 carrots
- 4 potatoes
- 1 bulgarian pepper
- 1 celery stalk
- 3 cloves of garlic
- 2 bay leaves
- 2 tablespoons of tomato paste
- 1 tablespoon of sugar
- Salt and pepper to taste
- Vegetable oil
- Kvass for serving
Preparation:
1. Cut the beef into cubes and fry in vegetable oil in a saucepan until golden brown. Then add the diced onion, carrot and celery. Stir and simmer over medium heat for about 10 minutes.
2. At this time, cut beets and potatoes into cubes, Bulgarian pepper and finely chop garlic. Add them to the pan and stir.
3. Add bay leaves, tomato paste, sugar, salt and pepper to taste. Fill with water so that it covers all the ingredients 3 cm above the level. Bring to a boil, then reduce the heat and simmer the borscht over medium heat for about 1.5 hours.
4. Serve hot borscht with kvass and sprinkle with finely chopped green onions or dill. Enjoy your meal!