Князь Константин был потомком святого равноапостольного князя Владимира. Он хотел просветить город Муром, который в те времена населяли язычники, светом христианской веры.
Князь отправил к ним своего сына - Михаила, но язычники убили его. Князь со своей дружиной пришёл в Муром. Он не кого не принуждал к принятию христианства, на месте, где был убит его сын, Константин воздвиг храм в честь Благовещения. После он построил ещё один храм - в честь святых Бориса и Глеба. Он смело проповедовал христианскую веру перед язычниками.
Однажды к князю пришла толпа недовольных жителей Мурома, они намеревались убить Константина. Но он смело вышел к ним с иконой Богородицы в руках. Это так поразило язычников, что многие решили креститься именно в этот день.
Князю Константину во всем помогал его сын - Феодор. Отошёл ко Господу князь Константин в 1129 году.
Все три Муромских чудотворца - Михаил, Феодор и их отец Константин - похоронены в храме Благовещения в городе Муроме.
Молитва святым Муромским чудотворцам:
О, хра́брый во́ине и избра́нный воево́до небе́снаго Царя́ Христа́, победи́вый пре́лесть идолослуже́ния си́лою Свята́го Ду́ха и просвети́вый град Му́ром святы́м креще́нием, святы́й благове́рный кня́же Константи́не! Усе́рдно предстоя́ще честне́й ра́це многоцеле́бных моще́й твои́х, со слеза́ми мо́лим тя, прося́ще прия́ти нам твои́м к Бо́гу хода́тайством грехо́в оставле́ние. Предста́ни, свя́те, я́ко име́яй дерзнове́ние ко Святе́й Тро́ице, и подви́гни с собо́ю на моли́тву преудобре́нныя своя́ две о́трасли, благове́рнаго кня́зя Михаи́ла послу́шнаго тебе́ до сме́рти и кровь свою́ пролия́вшаго за град сей и я́ко незло́биваго а́гнца заколе́на бы́вша (тща́шеся бо тьмы душ обрати́ти ко Го́споду спаса́емых), и благове́рнаго кня́зя Фео́дора, ревни́теля благоче́стию. Еще́ со слеза́ми смире́нно про́сим: сохрани́те, блаже́ннии, невреди́м град сей, его́же возлюби́сте и свободи́сте от рабо́ты де́монския. Оби́тель же сию́, и живу́щия и тружда́ющияся в ней, соблюди́те невреди́мо от всех ко́зней и стрел де́монских. Да́руйте, святи́и, ца́рствующим градо́м, гра́ду сему́, вся́кому гра́ду и стране́ ми́рное и немяте́жное житие́ и изоби́лие плодо́в земны́х. По мо́рю пла́вающим и путеше́ствующим, и к ра́це моще́й ва́ших с ве́рою прибега́ющим, безбе́днии прави́телие бу́дите: злых свобожде́ние, ми́рное и ра́достное в до́мы их возвраще́ние, моли́твами ва́шими да́руйте, да вси с ра́достию взыва́ем: о благове́рнии на́ши засту́пницы! Соблюди́те всех без напа́стей, да вси, прибега́юще с ве́рою к цельбоно́сней ра́це моще́й ва́ших исцеле́ние душа́м и телесе́м на́шим прие́млюще, прославля́ем вас, на́ша засту́пники, сла́вяще Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.
Память этим святым совершается 3 июня.