Найти тему
Вселенная СТВ

«I так файна гэтыя дранiчкi пахнуць». Рецепт белорусского блюда, который передают из поколения в поколение

Анна Табола, культорганизатор филиала «Ваверский дом культуры»:
Мы вельмі рады вас вітаць на нашай ваверскай зямлі. Кожны год праводзім свята ручніка, свята тканых вырабаў. Вельмі многа прыродных дароў, і таму нашы гаспадыні робяць з гэтых дароў вельмі многа розных прысмак.

Смачна есцi! Вот мы и добрались до самого вкусного – гастрономического туризма. Совсем скоро в Ваверском доме культуры путешественники смогут испить чайку на травах и отведать хрустящих драничков с мяском.

-2

Сегодня все сделают драники. Ммм! Настоящий белорусский вкус.

Рецепт берегут и передают из поколения в поколение. Хит праздников! Знатная хозяюшка, чудо-ткачиха и счастливая прабабушка знает толк и делится рецептом.

-3

Тереза Ясюкайтис, хозяюшка:
Мы, беларусы, без бульбы ні туды, ні сюды. Але ўжо на вяселле мы дадумаліся рабіць дранікі лепшыя, ужо каб з мясам. А потым мы дабаўлялі яшчэ твораг. Тварагу вельмі шмат дабаўлялі. Як дабавіш тварагу, тады яны не такія чорненькія, яны тады светлыя. I так файна гэтыя дранiчкi пахнуць – на цэлую хату. Як для сям'я, бульбін 10-15, стаўкаваць адну цыбулінку. Памешваць, каб мяшалася бульбачка з цыбулінкай. А цыбуля гарачая, тады дранік не цёмны выходзіць. І тады тварагу дабаўлялі. Хто яшчэ лыжачку мукі дабаўляў, хто манку, каб яны былі яшчэ больш тугенькія. Меленька перакручаны фарш. І перац – што каму нравiцца.

-4

Летние каникулы закончились, но это не повод для грусти. Впереди золотая осень и новые координаты для вдохновения.

Читайте также:

Угощали осетриной, поросёнком на вертеле. Почему один пир в белорусском замке длился 2 месяца?

Лошади за вкусняшку готовы идти за вами куда угодно. Какие развлечения есть для туристов в Лиде?

Таких мельниц больше нет в Беларуси. Посмотрите, как белорус восстановил древнее сооружение