Найти в Дзене
СкопусБукинг

США, Q3, Early Medieval China

Уважаемые коллеги, доброго времени суток! Представляем вам американский научный журнал Early Medieval China, он издается в Великобритании группой Maney Publishing и выходит один раз в год. Имеет третий квартиль, по данным за 2018 г. SJR равен 0,104, печатный ISSN - 1529-9104, электронный - 1946-7842, Предметные области - Культурология, История, Антропология, Теория литературы, Религиоведение и Философия. Редактором является Мишель Фармер,

контактные данные - farmer@utdallas.edu, журнал выглядит следующим образом:

-2

Это одно из немногих англоязычных изданий, посвященных академической науке, относящейся к периоду примерно между концом эпохи Хань и началом эпохи Тан. Границы в историческом времени редко бывают четкими, поэтому тематика журнала гибкая. Но основное внимание уделяется акторам, событиям и культуре 220-589 годов нашей эры.

Пример статьи, название - Gastropoetics in the Jian’an Period: Food and Memory in Early Medieval China. Заголовок (Abstract) - The importance of the feast in the Jian’an period was already mentioned by Jian’an literary figures themselves, and the role of such feasts in the creation of poetical works and epistolary writing is well known. It has even been noted that the memory of such feasts is largely responsible for the very notion of a Jian’an literary period. In this article, an examination of works in various genres shows that Jian’an writing on food and the transitory act of eating contributes to a gastropoetics, a term used here as a shorthand for the complex of relationships involving food, cultural practice and cultural memory, poetic inheritance and poetic production, social bonds and social identity - a way of looking at poetry that encompasses both aesthetic singularity and social implications. A stage in the development of poetry involving food imagery is elucidated and works that have sometimes been disparaged as trivial are shown to have had immediate social value and to have embodied old and enduring elements of culture and cultural memory.

Keywords: Jian’anmemorygastropoeticsfeastsfoodCao Zhipoetrygong yan shiSevens