Статьи
16 прочтений · 1 час назад
На Бога возложим... все попечение наше о себе, все наши печали, всю нашу надежду. Святитель Игнатий Брянчанинов
5 прочтений · 1 час назад
 Молитва Святителю Николаю О великий заступниче, архиерею Божий, Николае преблаженне, иже подсолнечную осиявый чудесы, призывающим же тя скорый услышатель являйяся, ихже присно предваряеши и спасаеши, и избавляеши, и от бед всяческих изъимаеши, от Бога данною ти чудес и даров благодатию! Услыши мя недостойнаго, с верою тя призывающа и молебное тебе приносяща пение; тебе бо ходатая на умоление ко Христу предлагаю. О пресловущий в чудесех, святителем высото! яко имеяй дерзновение, скоро Владыце предстани, и преподобнии свои руце молебне к Нему простри о мне грешнем, и от Него щедроты благости подаждь ми, и приими мя в свое заступление, и от всех бед и зол мя избави, от нашествия врагов видимых и невидимых свобождая, и тех всех наветы и злохитрства погубляя, и борющих мя во всей жизни моей отражая; прегрешением же моим прощение испроси, и спасена мя Христу представи и Царствия Небеснаго сподоби улучити за множество того человеколюбия, Емуже подобает всяка слава, честь и поклонение, со безначальным Его Отцем, и с Пресвятым и Благим и Животворящим Духом, ныне и присно и во веки веков.
10 прочтений · 1 час назад
Не печальтесь, не грустите: Время счастья вновь придет; Подождите, потерпите, — Есть награда тем, кто ждет! Тем из нас, кто здесь страдает, За страданья есть венец; Кто здесь слез не проливает? Но и им придет конец! Всё, что в жизни — всё на время, Нам на краткий миг дано: Счастья сладость, горя бремя — Всё мгновение одно. Жизнь сама — одно мгновенье, Радость — светлая мечта, Скорби — призрак сновиденья, Все заботы — суета! Подождите, потерпите, — Есть награда тем, кто ждет; Не печальтесь, не грустите; Время мчится — всё пройдет. Старец Николай Гурьянов.
10 прочтений · 1 час назад
Светлого воздуха вдох. Мыслей ненужных выдох. Мир Наш не так уж плох.. Просто в нём нужно видеть! Светлое среди тьмы, Доброе среди скверны , Друга среди толпы, Преданных средь неверных..
4 прочтения · 1 час назад
 Молитва Богородице в Пятницу «Тебе предаю в защищение живот мой и по Бозе всю надежду спасения моего на Тя возлагаю, Владычице Дево Богородице. Молю Тя, раб Твой, не презри мя многия грехи имущаго, но виждь скорбь мою о сем и недоумение и подаждь ми ослабу и утешение, да не до конца погибну. Простри десницу Твою, Чистая, изми мя от тимения дел моих и ростави на чистую пажить заповедей Христа, Царя и Бога моего, да творю я присно, Тобою укрепляем. От грехов моих лютых избави мя, Владычице, и покаяние спасительно мне ниспосли, к Твоему Сыну и Богу Матерним ходатайством Твоим. Свет неизреченный возсиявшая, просвети мою тьму душевную, от грехов ей прибывшую. Радосте моя, избави мя от обышедших мя невидимых врагов: грехи бо мои мнози и тяжки суть, врази мои люты зело, смерть близ, совесть моя мя обличает, геенна огненная устрашает,червь неусыпаемый, скрежет зубный, тартара тьма кромешняя в трепет мя приводят, ибо ожидают мя прияти, злых дел моих ради. Увы мне! Что сотворю тогда и к кому прибегну, да спасена будет душа моя! К тебе единей, сладкая Марие Богородице, услаждающая на Тя уповающим горесть смерти и избавляющая взывающих к Тебе от лютыя геенны. Ты и мне помози, Всеблагая, не имущему тогда иныя помощи, токмо Тебе, Всепетая. Аминь.
4 прочтения · 1 час назад
Ангел Хранитель, храни и оберегай от болезней и бед меня и мою семью. Пусть все беды и несчастья обходят нас стороной! Аминь!
2 прочтения · 1 час назад
Доброе Утро Друзья ! Господи, благослови нас на дела богоугодные дня наступающего!
7 прочтений · 1 час назад
Перед падением возносится сердце человека, а смирение предшествует славе. Притчи 18,13
6 прочтений · 1 час назад
Не принимай на себя слишком много житейских забот, а храни свой мир и живи с Богом. Пусть всё идёт, как идёт. И себя, и своих близких мы должны доверить Господу. Господь всюду, и без Его промысла, без Его попущения не бывает ничего на земле. Когда мы укореним в себе эту мысль, тогда всё нам легко. Архимандрит Фаддей Витовницкий
3 прочтения · 1 час назад
Благодарю Тебя, Пресвятая Богородица, за любовь, за молитвы ко Господу Иисусу Христу о нас грешных. Слава Тебе Матерь Божия! Аминь!
Видео